top of page

Kā iegūt patiesu brīvību sevī?


Un tad, ja tas viss būs izdarīts, mēs iedomājamies, ka tad nu beidzot mēs būtu mierā, apmierinātībā un laimē ar sevi. Iespējams, mēs pat sevi tad mīlētu...



Kāda dāma man jautāja: "Bet, Monta, kā beigt sev pārmest, ka es nepieceļos un neizdaru savas rīta rutīnas?"

Es pajautāju: "Kurš Tev ir uzlicis par pienākumu celties agri un veikt rutīnas?"

"Es!"

"Kurš Tev pārmet, ka neizdari?"

"Es!"

"Nu tad sarunājat savā starpā?!"


It kā vienkārši, bet tajā pašā laikā tā smalkiem diegiem austs un trausls šis viss. It kā Tu gribi, lai Tev labi iet un veicas. Tu saskaties daudz iedvesmojošos video, saklausies, ko citi dara, un vēl tam apakšā, protams, ir slāņi, ko no Tevis sagaida tuvākie un sabiedrība. Un tad nu Tu vienā dienā piespied sevi darīt.


Bet, ja Tu neesi emocionāli gatava un Tava iekšējā sistēma strādā kā armijas ģenerālis - ja izdarīsi, ok, ja nē, tad sods - Tu sāc sevi sodīt.

Pati uzliec pienākumu.

Pati sodi.


Sākas tāds nebeidzams neapmierinātības aplis.

Kā izkļūt?

Kā jau augstāk minēju - sarunāt ar sevi.

Sarunāties ar sevi kā ar komandas biedru, kā labāko draudzeni, nevis kā ģenerālis ar padoto.


Atjaunot harmoniju sevī ar sevi.

Jā, viegli teikt, bet kā darīt? Prakse.


Piemēram, Tev gribas pievienoties tiem agrajiem rīta putniņiem, kuri ceļas piecos.

#1 Pirmkārt pārbaudi, vai tā ir Tava vēlme! Bieži vien es pašizaugsmes domubiedru vidū novēroju ''skriešanu pakaļ'' trendiem un tam, ko populāri cilvēki dara, nevis ieklausīšanos sevī.

Pajautā sev - vai tiešām agrie rīti ir paredzēti man? Vai tas man dos to, ko es vēlos? Es, piemēram, tiešām esmu agrā rīta cienītāja, bet es jau tāda biju pirms pirmās pašizaugsmes lekcijas. Jau skolas gados pirms stundām varēju iet skriet un būt dabā. Man šis ir dabiski, es labi jūtos, un rīta stundas ir ļoti produktīvas.

#2 Ko Tev tas dos? Kāds ir labums tieši Tev celties piecos?

#3 Ja nepiecelsies piecos, ko Tu zaudēsi? Šis ir, lai mazliet motivētu uz darīšanu, bet, ja Tu neko daudz nezaudē, tad, protams, ka nav liela jēga sevi spiest celties agri. Agrāk man bija daudz vairāk darba, un, ja es nepieceltos piecos, tad savas aktivitātes es nevarētu izdarīt dienas laikā - man bija ļoti liela motivācija. Šobrīd man ir vairāk brīvā laika, un es varu arī dienas vidū iet pastaigās vai skriet, tāpēc agrais rīts vairs nav NEPIECIEŠAMĪBA. Taču, labāk man patīk savas aktivitātes darīt no rīta.

#4 Ja esi sapratusi, ka tieši Tev pašai gribas šo agro rītu, ka tas nav trends, kam sekosi, esi apjautusi labumus un arī, ko zaudēsi, ja nedarīsi, tad tālāk jau ir praktiskais - uzliec modinātāju. Pēc iespējas patālāk no gultas, lai ir jāpieceļas kājās, lai to izslēgtu. Pēc piecelšanās no gultas, saklāj to. Gulēšana ir pabeigta, tagad ir diena sākusies. Ak jā, izdomā, ko Tu darīsi no rīta, un tad vienu pēc otras veic tās aktivitātes - ja tas ir kāds sports, tad noliec sporta drēbes jau vakarā pie gultas vai tur, kur ģērbsies, lai viss jau ir gatavs Tavai uzvarai!

#5 Kad sanāk, slavē sevi - super, šorīt man sanāca piecelties!

#6 Kad nesanāk, slavē sevi par dienām vai pat vienu dienu, kurā Tev sanāca. Atceries, šī ir jauna spēle bez ģenerāļa, kurš soda!


Tas arī viss, elementāri, bet lielākais ir to darīt un slavēt sevi. Izmēģini un gaidīšu ziņu kā Tev veicas!


Ja kāda no Tavām vēlmēm ir vairāk pievērsties apzinātībai un meditēt viegli, tad man Tev ir kas ļoti īpašs - sagatavoti video uzdevumi un manis vadīta meditācija katrai mēneša dienai. Tev vairs nebūs jādomā un jālauza galva, kas un kā ir jādara, Tu atvērsi materiālus telefonā vai datorā, izpildīsi un Tava dienas deva apzinātībai un meditācijai būs viegli pieejama.






62 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page