top of page

Kā uzdrīkstēties darbavietā?

''Darbā nespēju strādāt pilnvērtīgi, visu laiku bail, ka kaut ko izdarīšu ne tā!''

Tieši šādas bailes parasti piemekē tos, kuri nav īsti pārliecināti par sevi un bieži attaisnojas ar to, ka ir perfekcionisti vai ka viņu boss ir šausmīgs un visur piesienas.

Te būs divi piemēri no dzīves.


Klientes pieredzes stāsts.

Vienu dienu priekšniece pateica, ka jūt, kā viņa baidās, nav pārliecināta līdz galam par to, ko un kā dara. Līdz ar to viņas pienākumi neveicas tik labi, kā varētu vēlēties.

Tā arī bija, ka klientes pašpārliecinātība par paveikto nebija, jo visu laiku likās, ka darbs nav līdz galam labi paveikts, ka varētu taču labāk, kaut kas pietrūkst vai gluži vienkārši - līdz galam nav skaidras prasības darba izpildei.

Kā tikt pāri šai teicamnieka vai perfekcionista sajūtai?


Mans pieredzes stāsts. Tā kā mana kāja pēdējo nedēļu ir bijusi sāpīga un pārsvarā jātur pacelta gaisā, pašai pieķerties pie mājas uzkopšanas darbiem nevarēju. Meklēju kādu palīgu un atradu vienu sievieti, kura bija gatava pie manis ierasties jau tajā pašā dienā. Lai gan samaksa, ko viņa prasīja par darbu, bija par 1/3 daļu lielāka kā ierasts, nodomāju, ka tas viņas minētās pieredzes dēļ un tāpēc, ka tik ātri var tikt.

Sieviete ieradās un sāka tīrīt. Procesā pamanīju, ka viņa to dara paviršāk nekā varētu, taču neko sliktu nepadomāju. Līdz brīdim, kad devos uz tualeti un ieraudzīju, ka tur īsti nekas nav mainījies un nemaz nevar redzēt, ka būtu kas tīrīts. Man parasti nepatīk aizrādīt, taču šoreiz es viņu pasaucu un jautāju, vai tiešām viņa vannas istabu ir iztīrījusi kā apgalvoja. Viņa atbildēja: "Šīs lietas man bija bail kurstināt, tāpēc neiztīrīju!"

Hmm. Man uzreiz radās jautājums -

ja Tu nezini vai neesi pārliecināta, tad labāk pajautā nevis klusē.

Ko darīt, lai šāda veida bailes aizdzītu prom?

5 soļi, kā labāk rīkoties,

lai šādās situācijās pārkāptu bailes un uzdrīkstētos:


1. Apzinos, ka es baidos!

Pieraksti visu to, no kā Tev ir bail darbā.

2. Nepārmetu sev, ka man ir bail!

Samīļo sevi gan fiziski, gan ar iedrošinājuma vārdiem, gan afirmācijām:


Es esmu ļoti laba darbiniece.

Man padodas tas, ko es daru!

Es savus darba pienākumus veicu ar lielāko rūpību un prieku.

Man patīk mans darbs.

Es esmu drosmīga!

3. Ja Tev nebūtu bail, ko Tu darītu?

Šeit apskati un darbojies ar konkrētu situāciju - viena situācija un šis jautājums.

4. Ja es šobrīd to izdarītu...

Šeit izdomā, kā pa mazam solītim, pa dažiem procentiem vari izdarīt to, no kā Tev ir bail. Piemēram, pajautā palīdzību kolēģim, pakonsultējies un meklē piemēru līdzīgām situācijām, aprunājoties ar saviem draugiem. Katrs mazais darbiņš, ko būsi paveikusi jau būs solis tuvāk drosmīgākai un pārliecinātākai Tev!

5. Nosvini paveikto!

Jebkura, pat vismazākā uzvara ir jānosvin - aizved sevi uz kafejnīcu, palutini sevi ar masāžu vai kādu foršu rituālu - izvēle ir Tavā ziņā!


Kāpjam pāri savām bailēm, lai mūs nav jābaksta un nav pašām jājūtas slikti par nepadarīto, jo tas nav produktīvi un nenes vērtību mūsu darbam.

Esam drosmīgas un pašpārliecinātas sievietes, kuras ļoti labi prot un kurām patīk un padodas tas, ko viņas dara!

Ja Tu gribi doties vēl dziļākā darbā par šo tēmu, tad dodies noskatīties pilno video, kur būs papildus soļi Tavai izaugsmei:


Uzdrīksties pārkāpt pāri savām bailēm un saviem blokiem, jo Tu esi tā vērta!


Ja vēlies iemācīties uzdrīkstēties, atklāt iekšējo super`spēku un atmodināt supervaroni sevī,

piesakies jaunajam kursam:




95 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page