top of page

Sievietes cikls - vai Tu izmanto tā pilno potenciālu?


Ja arī Tu, tāpāt kā 95% sieviešu, īpašu uzmanību savam ciklam nepievērs, varbūt tikai kaut kur atzīmē mēnešreižu pirmo dienu, tad Tu neizmanto sava cikla priekšrocības. Tev ir iespēja atmodināt sevī enerģiju, kas dod harmoniju katrai mēneša dienai!


''Es jūtos nomākta, tāda bez spēka un neko negribas darīt. Krampji pirms mēnešreizēm, garstāvokļa maiņa - tas jau laikam ir standarts, vai ne?''

Atbildes nemeklēju, jo, ko tad es un ja jau man ginekoloģe neko nevar ieteikt un stāsta, ka viss ir kārtībā, tad jau nav ko uztraukties, vai ne? Bet tā sajūta, ka ir kaut kas jādara, lai es justos labāk, mani nepameta.

Jau kādu laiku sievietes Instagram vidē bija dalījušās savā sajūsmā par divām grāmatām: Womens Code un In the Flo. ''Revolucionāri! Atklāju sev ko tādu, ka beidzot varu dzīvot labāk,'' viņas rakstīja, bet tā arī īsti neko konkrētu nepateica, lai man uzreiz gribētos iet pirkt grāmatu. "Tā jau daudz un daudzi saka par grāmatām," nodomāju un turpināju lasīt jau iesāktās grāmatas.

Tad pienāca mirklis, kad atkal sev uzdevu jautājumu: "Kuru dzīves jomu sakārtojot, es iegūtu visvairāk? Kas man šobrīd palīdzētu iet nākamajā līmenī?" Atbilde bija viennozīmīga - VESELĪBA!


Es gribēju saprast, kā justies labi 30 dienas mēnesī, kā būt harmonijā ar sevi nevis tikai prātā un meditācijā, bet fiziski - ķermenī.

Pasūtīju grāmatu, iesāku lasīt un man jau pietika ar pirmo nodaļu, kur melns uz balta bija rakstīts, ka PMS nav dabisks, ka tas ir disbalanss un ka līdzsvaru var iegūt, pielāgojot savu dzīvesveidu sievietes, nevis vīrieša ciklam.




PMS - tas laiks pirms mēnešreizēm, kad no normālas sievietes Tu vari pārvērsties par dusmu pūķi vai raudošo skaistuli divu sekunžu laikā bez īpaša iemesla!

Es dzīvoju ar domu, ka man vienmēr viss ir jāvar, ka esmu spēcīga, stipra un man katru dienu ir jāskrien gan tiešā nozīmē, gan pa dzīvi, lai visu uzspēju. Domāju, ka man ir jādara vairāk nekā mans prāts man saka, jādara daudz un nemitīgi jāattīstās un vienmēr ar vienādu jaudu, nedrīkst atslābt, nu labi, kādu brīvdienu var paņemt. Un katru dienu no jauna, nu 24h cikls - no rīta ir enerģija un vakarā nav, tad izgulies, piecelies un atkal ''močī''. Bet izrādās sievietes bioloģiskais pulkstenis ir pavisam citādāks. Tur ir sezonas, tur ir enerģijas plūdi, tur ir gribēšana vērsties uz iekšpusi un palikt tikai ar sevi, tur ir citādāk, nekā vienmēr visu atkārtot 24 stundu laikā.


Sāku sevi novērot un atskārtu - man ir iedvesmas pilnas dienas un naktis, kad neguļas un gribas radīt, darīt un būt, un ir laiks, kad gribas vairāk pagulēt, padomāt par dzīvi, kad ir skumji un piespiest sevi darīt ir patiešām grūti. Kā izrādījās, tālāk lasot - tas ir normāli, un es pilnīgi neko nezināju par to, kā strādā sievietes cikls un tā dažādās fāzes. Wow, kā tas darbojas 28 dienas? Un 4 cikla fāzes...

Zanda: ''Tiešām jaunums bija, ka ir vairākas cikla fāzes (ne tikai ovulācija un mēnešreizes) un ka enerģijas līmenis un sajūtas katrā no tām mainās, piemēram, ir dienas, kad enerģija ir uz urrā un jādara jaunas lietas, un ir dienas, kad sevi jāpasaudzē. Tas man bija liels jaunums! Kā arī katrai fāzei ir atbilstošs ēdiens, kas palīdz justies vēl labāk.''

Tieši ar šādām atklāsmēm dalās dāmas, kuras JAU ir izmantojušas cikla rokasgrāmatu.



Guna: "Jaunums man bija par fiziskajām aktivitātēm un vingrošanu. Piemēram, kad nāk mēnešreizes, tad nevajag sevi noslogot ar treniņiem un aktivitātēm, bet ļauties sajūtām - ja gribas neko nedarīt, tad var tā arī darīt. Tev liekas, ka Tu gribi sāvā labā darīt ar ''darīt vairāk'', bet patiesībā sanāk, ka dari sev pāri un tērē savas enerģijas rezerves."

Iemācoties, kā darbojas Tavs ķermenis, Tavs cikls, Tu vari sākt to atbalstīt ar fiziskajām aktivitātēm, kuras Tev nenodara pāri, bet atbalsta Tavus hormonus. Tu vari pielikt ēdienkartei klāt ēdienus, kuri atbalsta Tavu garastāvokli un noskaņojumu attiecīgajās fāzēs. Tu beidzot zini, kā izmanot rīkus, lai Tu sevi fiziski harmonizētu.


Guna: ''Es vairāk sekoju līdzi savām sajūtām cikla fāzēs. Šonedēļ bija izteikta sajūta, ka vēlos novest darbus un projektus līdz galam, un es to ar sajūsmu darīju, jo zināju, ka tam seko atpūtas fāze, bet pēc tam atkal varēšu ķerties klāt jauniem projektiem. Es to visu darīju ar prieku, izpratni un pieņamšanu, ka tā notiek - neko sev nepārmetu.''


Ko Tu uzzināsi cikla rokasgrāmatā:

  1. Sava cikla fāzes un enerģijas līmeņus.

  2. Kā pielāgot dzīvesveidu ciklam - kad sākt projektus, kad tos noslēgt, kā izmantot savu radošo enerģiju.

  3. Kādus sporta veidus un aktivitātes praktizēt, kad atpūsties, lai zaudētu kādu kilogramu vai pieņemtos svarā.

  4. Kā būt labākai mammai un kā organizēt dzīvi ar bērniem saskaņā ar savu ciklu.

  5. Kā izmanīt savu iekšējo dialogu, lai atbalstītu sevi un neizdegtu tikai darot.

  6. Ko ēst, lai atbalstītu savu ķermeni dažādās cikla fāzēs.

Tu varēsi sākt praktizēt:

  1. Ēšanu, kas atbalsta Tavu noskaņojumu un dabisko ciklu.

  2. Atpūtu - tad, kad Tev tā dabiski ir nepieciešama.

  3. Ieplānot, kad uzsākt un kad noslēgt lielus un mazus projektus, iesāktus darbus.

  4. Iet uz sporta zāli tad, kad Tavs ķermenis dabiski vēlas sportot, lai iegūtu vēlamo rezultātu.

  5. Pateikt JĀ vai NĒ tā, lai tas atbalsta Tevi.

  6. Izskaidrot savam partnerim, kāpēc nevēlies vai vēlies darīt lietas, un veidosi labākas attiecības!

+ Tev būs receptes, lai Tu varētu pagatavot katrai cikla fāzei atbilstošus ēdienus, un produktu saraksts, kas ļaus Tev vieglāk veikt iepirkšanos un maltīšu plānošanu!




P.S. Jā, arī līdzcilvēkiem kļūs vieglāk, jo, saprotot sevi, Tu varēsi apkārtējiem izstāstīt, kas ar Tevi notiek. Cilvēku reakcijas uz notiekošo būs pieņemošākas un saprotošākas, kā rezultātā uzlabosies attiecības!

Zanda: ''Vairāk cenšos ieklausīties, kā jūtos, nepārmest sev. Informēju arī savu otru pusi par fāzēm, kas palīdz labāk mani saprast un uzlabot tās ikdienā notiekošās lietiņas.''






246 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page