top of page

Vai Tava darba vieta ir radīta labsajūtai?

Esmu nomainījusi vairāk kā 20 dažādas darba vietas 15 dažādās valstīs un pieredzējusi gan fancy-pancy ar skatiem uz kalniem, pilsētu, gan vienkāršas ar skatiem ne uz ko, aukstas, siltas, atvērti ofisi un arī tādas, kur bosa durvis vienmēr bija ciet. Un man vienmēr tas viss likās normāli, es nekad nebiju uzdevusi jautājumu: ''Vai mana darba vieta ir man veselīga? Vai mana darba vide mani iedvesmo un vai par mani tur rūpējas?''




Uzaugot ar normālu ''pieticīgā latvieša'' mindset,

man nelikās, ka man ir tiesībās uz tādiem jautājumiem. ''Kā ir, tā jādzīvo!'' man skanēja galvā, kad kāds sūdzējās par kaut ko. Pēdējos gadus, strādājot vairāk un vairāk online, savu darba vidi veidoju pati - dažkārt izmantojot viesnīcu vestibilus, restorānus un kafejnīcas un, protams, savu mājas galdu un krēslu. Bet arī šeit, vēl neuzskatīju sevi par ''superīgākā ofisa'' cienīgu un izlīdzējos ar to, kas ir.

Viss mainījās, kad es kļuvu par labsajūtas vairotāju un sāku piedāvāt savas nodarbības uzņēmumiem.



Šodien dalos ar Tevi pieredzē, ko sniedzu un kuru pieņēma Thomson Furniture. Novēlu, lai tieši šis bloga ieraksts Tevi iedvesmo uzdrīkstēties ierosināt savam uzņēmumam meistarklases, vai, ja esi pati sev BOSS, tad tādas ieviest savā darba plānā. Savukārt, ja tieši Tu rūpējies par uzņēmuma veselību, tad šeit vari apskatīt, kā šāda ''retrīta diena'' var palīdzēt jūsu produktivitātei un labsajūtai.


Pirmkārt,

apskaties apkārt uz vietu, kur Tu strādā, un nosauc 5 lietas, kuras Tevi iedvesmo, patīk un uzmundrina ikreiz, kad Tu tās pamani. Tas var būt rāmītis ar mīļoto fotogrāfijām, kvalitātīvs darba ekipējums, kārtība uz darba galda.


Uzraksti 5 lietas:

  1. Man patīk ...

  2. Mani uzmundrina ...

  3. Es rodu prieku, redzot ...

  4. Mani iedvesmo ...

  5. Manī rada labas emocijas ...

Kad tas ir izdarīts, vēl mirkli pasēdi ar šo foršo sajūtu un apzinies, cik daudz prieka, Tev rada lietas, kuras Tev patīk.

Tad apskaties vēlreiz apkārt un pievērs uzmanību lietām, kuras Tev ''besī'', nu vienkārši tracina. Piemēram, uhhh, katru dienu tiem vadiem ejot garām, kājas ķeras. Nepatīk tas skats pa logu. Besī....


Uzraksti tās šeit:

  1. _

  2. _

  3. _

  4. _

  5. _

Iedomājies sevi kā enerģijas kapsulu -

Tev ikdienā ir noteikts daudzums enerģijas - kā Tu to izmanto, piemēram, priecājoties par savu vidi vai esot uzvilkta un ar attieksmi ''man viss riebjas'', ir Tavā ziņā. Tāpēc apzinoties, kas rada šo ''nepatīkamo'' sajūtu, Tu vari izdarīt visu, lai ienestu sevi atkal foršajā darba vidē. Galu galā, tieši darbā mēs pavadām visvairāk laika un ir vērts tajā būt labā noskaņojumā.

Šādi mazie uzdevumi var būt sākums retrītam vai labi jušanās meistarklasēm, vai pat e-pastam, lai uzmundrinātu savus darbiniekus vai kolēģus.



Thomson Furniture gāja soli uz priekšu un uzrīkoja sev "Ommm Oktobri". Man tik ļoti patika šis nosaukums un arī savā ziņā izaicinājums - vai es varēšu uzņēmuma darbiniekiem, kuri, iespējams, nekad nav dzirdējuši par meditāciju, kaut ko iemācīt šādā dienā?

Forši, ka saliedētam kolektīvam var dot izaicinošus uzdevumus, un mēs visi kopā nodevāmies praksēm, kas atjauno enerģiju - elpošanai, dejošanai - un arī kas nomierina prātu - meditācijai un rakstīšanai.


Kas būtu tas, ko Tu vēlētos saņemt šobrīd, lai justos ideāli savā darba vidē? Vai Tev gribētos atjaunoties, uzlādēties vai nomierināties un iekāpt pilnīgā Ommm un Zen?


Varbūt ar vidi viss ir kārtībā, bet ''tracina'' kāds kolēģis?

Varbūt Tu ikdienā baidies par ''atlaišanu'' vai ''ko par Tevi teiks citi'' - arī šo visu, Tu noteikti vari risināt ar apzinātības praksēm, un, iespējams, ja neesi vienīgā šādā situācijā, tad vari saviem HR lūgt palīdzību un meistarklasi tieši par šo tēmu, bet pirms tā, te mazie padomi, ko darīt:



Atceries, ka kolēģi ir Tava ''ārējā'' pasaule un,

ja Tevī iekšā būs miers, Tu varēsi vien viegli pasmaidīt par kolēģu ne tik foršajiem izgājieniem.

Jo vairāk miera ir Tevī, jo vairāk Tu to izstarosi un dosi citiem! Tam ir jābūt #1 uzdevumam Tev sevī!


Pajautā sev: ''Ko es varu mācīties no šīs situācijas? Vai man ir jānosprauž robežas? Vai jāiemācas labāk komunicēt?''


Ja šie uzdevumi iedvesmoja Tevi uzlabot savu darba vietu un Tev šķiet, ka arī Tavai darba vietai noderētu meistarklase vai dienas retrīts, tad, lūdzu, sazinies ar mani, lai jau pavisam drīz mēs varam tikties kādā superīgā nodarbībā, kas vairos Tavu labsajūtu.


Te jums Laura un Mārtiņš izstāstīs, kādas sajūtas ir ''otrā pusē'', kad esi šādā dienas retrītā kā dalībnieks!



P.S. Un Thomson Furniture ir tieši tie, kuri manu mājas ofisu ir radījuši par fantastisko darba vietu - ar izcilu krēslu! Ja vien es būtu agrāk zinājusi, ka viņi piedāvā arī paceļamos galdus! Apskaties un aizej ciemos, jo viņi visi ir super forši!!!

94 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page